Rolgordijnen helpen je om bij felle zon je interieur te beschermen.

Hoe zet je een rolgordijn in tegen verkleuring van je inrichting.

April was tot en met de paasdagen grillig, koud met sneeuw en hagel en een week later met zomerse temperaturen tot 27 graden. De felle zon en de schrale wind zorgden voor veel uitdroging en fel zonlicht in huis. Maar goed dat er rolgordijnen zijn. Het rolgordijn is nog steeds één van de meest populaire raamdecoraties en dat is al sinds mensenheugenis zo. Het beschermen van je interieur tegen zonlicht is met rolgordijnen zó gepiept. Je rolt ze naar beneden en klaar.

Soorten rolgordijnen

 

 

De eerste zomerse dagen hebben we dit voorjaar al weer gehad. De felle zon tijdens deze dagen kan ook hinderlijk zijn. Als je bijvoorbeeld de amstel gold race hebt willen kijken met een felle zon op je raam, dan kan een verduisterend duo rolgordijn een hele fijne uitkomst zijn. Verduisterende duo rolgordijnen zijn niet enkel optimaal voor de slaapkamer, maar ze kunnen dus ook heel goed blinderen in de buurt van televisies of computer schermen. Weerkaatsing van zonlicht op een scherm kan irritant zijn en het zicht belemmeren.

Duo rolgordijn Darkness  Verduisterend duo rolgordijn

Waar let ik op bij de aankoop van een verduisterend duo rolgordijn?

Wat velen niet weten is dat bij verduisterende duo rolgordijnen de overlap van de dichte stroken de mate van verduistering bepalen. Hoe groter de dichte stroken elkaar overlappen én hoe dichter de twee banen stof van een duo rolgordijn op elkaar hangen, des te beter is de verduistering. Duorolgordijnen met stroken van 8 cm hoog laten méér licht tussen de gesloten banen door dan stroken van 12 cm omdat 12 cm een grotere overlap heeft en er hierdoor minder licht tussendoor kan ontsnappen.

De onder lat speelt eveneens een cruciale rol. Het is belangrijk dat de voorste en achterste baan stof zo dicht mogelijk voor elkaar door rollen. Dat maakt een stuk donkerder. Er bestaan speciale onder latten welke het stof dichter op elkaar drukken waardoor deze afstand kleiner wordt.

Verduisterende duo rolgordijn stof is altijd in drie lagen geweven. De binnenste laag is zwart. Als je graag wit neemt, dan houdt dan in dat wit altijd een beetje grijsachtig doorschijnt. Dit komt omdat wit het meest reflecteert en kleuren doorgeeft.

Welke verduisterende duo rolgordijnen zijn er?

 Verduisterende duo rolgordijnen zijn er in veel soorten. Bron https://duorolgordijn.eu

Naast de baan breedtes van 8, 10 of 12 cm zijn er ook structuurverschillen. Zo zijn er uni stoffen. Met name de eerste generaties verduisterende duo rolgordijnen kenden deze stofkeuze. Nu, in 2019 zie je dat de weverijen niet stil hebben gezeten en verduisterend duo rolgordijn stof in mooie rijke structuren kunnen maken. Wat denk je van actuele tinten in mooie linnen structuur. Deze sluiten naadloos aan om de huidige venstermode en zijn dus heel goed inpasbaar in elk interieur. De transparante stroken van deze stoffen zijn in de regel van fijner geweven stof zoals voile.  Het voordeel is dat zij overdag minder inkijk bieden omdat verduisterende stoffen meestal voor de slaapkamer worden gebruikt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *